Un val de aer polar loveşte România în câteva ore. Urmează zile de ninsori şi ger, după o scurtă primăvară în care ne-am bucurat de gradele cu plus. Temperaturile vor scădea şi sub minus zece grade în nordul ţării. Asta nu-i sperie însă pe românii pentru care gerul e un mod de viaţă. În toată ţara, sute de pescari au ieşit pe lacurile îngheţate, la pescuit la copcă.

Zăpada a început să cadă încă de sâmbătă în Capitală. A nins câteva ore, iar peste noapte stratul de omăt va îngheţa, pentru că vine gerul.

Articolul continua dupa recomandari

Meteorologii spun că vor fi şi minus cinci grade în nordul şi în vestul ţării, şi tot sub zero grade în sud. Nici de ninsori nu vom scăpa.

ELENA MATEESCU, director ANM: Duminică vom vorbi despre precipitaţii predominant sub formă de ninsoare în zona montană dar şi în zonele de deal, dar cu probabilitate mai mare în zonele centrale, vestice şi nordice ale ţării.

De luni, vremea se va răci şi mai mult. Un val de aer polar va intra în ţara nostră prin partea de nord şi va cuprinde jumătate din România. Noaptea, vor fi şi minus 11 grade. O temperatură de care se bucură doar amatorii pescuitului la copcă.

Gheaţa groasă de pe un lac din Piatra Neamţ a fost găurită de un grup de pescari dornici de capturi demne de laudă, dar mai ales dornici de relaxare.

”Iarna e mai plăcut ca vara, pentru că e aer curat, nu-i căldură, nu transpiri mai oleacă de nadă aşa”, spune un pescar.

Însă şi pericolul poate fi mare, pentru că stratul de gheaţă riscă să se rupă, mai ales în zilele cu diferenţe de temperatură, avertizează autorităţile.