Vremea de Rusalii 2018 este în general frumoasă, cu temperaturi chiar mai ridicate pentru media acestei perioade. Nu sunt excluse însă ploile. Meteorologii britanici au estimat prognoza meteo, care include inclusiv cele 3 zile de minivacanță.

Meteorologii români de la ANM spun că, la finalul lunii mai, când este și sărbătoarea de Rusalii 2018, temperaturile vor fi în creștere, după ce, la mijlocul lunii, s-au înregistrat precipitații în toată țara.

Articolul continua dupa recomandari

Prognoza meteo oferită în detaliu de meteorologii britanici pentru ultimele zile de mai confirmă estimările. Astfel, inclusiv în minivacanța de Rusalii, vremea va fi caldă în țară, cu temperaturi ce bat spre caniculă. Însă sunt și posibile precipitații în unele zone.

Iată estimarea meteorologilor britanici pentru minivacanța de Rusalii 2018:

Vremea pe 26 mai

Sâmbătă, în prima zi de minivacanță, va fi vreme frumoasă în majoritatea regiunilor. În vestul țării se vor înregistra temperaturi ridicate, cuprinse între 27 – 29 de grade Celsius. În sudul țării, de asemenea, va fi cald, maximele urmând a fi cuprinse între 26 – 29 de grade.

În estul țării, de asemenea, va fi timp frumos, cu temperaturi între 24 – 27 de grade Celsius. La munte, în schimb, s-ar putea înregistra precipitații. Maximele sunt cuprinse între 15 – 19 grade.

Harta cu prognoza meteo pe 26 maiVezi 4 imagini în Galerie

HARTĂ: Temperaturile în prima zi din minivacanța de Rusalii | Sursa: wxcharts.eu

Vremea pe litoral pe 26 mai este, de asemenea, în media lunii, dar temperaturile sunt mai joase față de mediile din restul țării, cuprinse între 21 și 25 de grade Celsius. De asemenea, nu sunt excluse precipitațiile.

În București va fi timp frumos, cu temperaturi de 27 – 28 de grade Celsius.

Vremea de Rusalii 2018, duminică, 27 mai

Vremea de Rusalii va păstra trendul din prima zi de minivacanță. Va fi cald în vestul țării, cu temperaturi între 27 și 29 grade Celsius. La fel și în sud-vestul țării, unde maximele bat tot spre 29 de grade.

În sud, de asemenea, va fi frumos, cu temperaturi între 25 – 28 de grade Celsius. În estul și nordul țării temperaturile sunt puțin mai scăzute, estimate între 22 și 26 de grade. Maxime de 25-26 de grade sunt anunțate și în centrul României.

La munte vor crește temperaturile, cu valor între 18 și 21 de grade, dar rămân, în continuare, șanse de precipitații.

Hartă cu vremea de Rusalii 2018Vezi 4 imagini în Galerie

HARTĂ: Prognoza meteo în ziua de Rusalii | Sursa: wxcharts.eu

Duminică, 27 mai, pe litoral vor fi temperaturi estimate între 22 – 25 de grade. În București va fi vreme frumoasă: 26 – 27 de grade la amiază.

Vremea pe 27 mai

În a treia zi de minivacanță, conform meteorologilor britanici, va fi mai cald față de weekendul de Rusalii 2018. În sudul țării temperaturile cresc spectaculos și sunt semne de caniculă. Maximele vor fi de 28 – 30 de grade Celsius.

În estul României, de asemenea, va fi mai cald, cu temperaturi între 26 – 28 de grade Celsius. În vestul țării, de asemenea, vor fi temperaturi ridicate. La amiază vor fi 26 – 29 de grade. În centrul  țării maximele vor fi în jurul de 26 de grade Celsius.

Harta cu prognoza meteo pe 28 maiVezi 4 imagini în Galerie

HARTĂ: Prognoza pentru a treia zi de minivacanță | Sursa: wxcharts.eu

Vremea pe litoral în ziua de luni, 28 mai, va fi mai caldă ca zilele trecute și maximele vor urca până la 24-27 de grade Celsius.

În București va fi cald, prognoza indică temperaturi de 30 de grade.