Alina Şerban, meteorologul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, a anunţat ce se va întâmpla cu vremea, de săptămâna viitoare. 

Potrivit specialistului ANM, începând de astăzi, vor mai fi precipitaţii pe arii restrânse, slab cantitativ, sub formă de ninsoare. 

Articolul continua dupa recomandari

"Vom avea şi intensificări ale vântului, în partea de sud-este, cu rafale ce vor depăşi 70 de km/oră, în Dobrogea. În zona montană, vântul va avea la rafală 90 de km/oră", a declarat Alina Şerban, pentru Observator.

După acest pasaj cu ninsori şi vânt, urmează o "advecţie de aer rece", ce va determina temperaturi scăzute în toată ţara.

"Vom avea vreme geroasă în nord şi centru, iar mâine şi în partea de sud a ţării. Astfel, temperaturile vor coborî până la minus 20 de grade Celsius, în această noapte, în depresiuni din estul Transilvaniei", a precizat specialistul ANM.

Vremea se încălzeşte, de săptămâna viitoare

În Bucureşti, "dupa-amaiza aşteptăm ninsori slabe, temperaturi minime ce vor atinge minus 10 grade Celsius, poate mai coborate în zona perfierica".

De săptămâna viitoare, Alina Şerban anunţă o încăzire a vremii.

"Ne aşteptăm să se încălzească uşor, însă pasaje frontale vor mai determina apariţia precipitaţiilor, sub formă de ploaie sau ninsoare", a mai spus meteorologul ANM.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteo de ninsori, viscol şi ger, valabilă în aproape toată ţara, până mâine dimineaţă.