Administrația Națională de Meteorologie a emis o prognoză specială pentru București, valabilă de marți, 25 iunie, și până joi, 27 iunie. Vremea va fi în general călduroasă, iar indicele temperatură umezeală va depăși pragul critic. Sunt așteptate, însă, și furtuni.

Marți (25 iunie) vremea se va menține călduroasă, iar disconfortul termic ridicat. Cerul va fi variabil, dar în partea a doua a zilei va crește gradul de instabilitate atmosferică și se va manifesta prin intensificări ale vântului, posibil vijelie, descărcări electrice, averse torențiale și condiții de grindină. Temperatura maximă va fi de 30…31 de grade.

Articolul continua dupa recomandari

Miercuri și joi (26 și 27 iunie) Vremea va fi călduroasă, chiar caniculară în după-amiaza zilei de joi. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi de 33…35 de grade. Cerul va deveni mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Minima termică va fi de 18…20 de grade.

Vremea. Prognoza meteo până pe 22 iulie 2019

ANM a publicat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 24 iunie - 22 iulie 2019.

În prima săptămână de prognoză, valorile termice vor fi mai ridicate decât normalul perioadei, la nivelul întregii ţări.

Acelaşi regim termic ridicat îşi va face simţit prezenţa şi în a doua săptămână de prognoză.

Ploile vor continua să cadă în majoritatea zonelor ţării.