Vremea. ANM a prelungit informarea meteorologică de caniculă pentru zilele de 23, 24 și 25 august. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 32 - 34 de grade, iar izolat 35-36 de grade, în sudul și vestul țării.

În intervalul menționat, disconfortul termic va fi ridicat, iar local în regiunile vestice, sudice și sud-estice indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unităţi.

Articolul continua dupa recomandari

Administrația Națională de Meteorologie anunță că temperaturile maxime se vor situa frecvent între 32 și 34 de grade, mai ridicate, spre 35... 36 de grade local în Oltenia și Muntenia și izolat în Banat și Crișana, unde și nopțile vor fi tropicale, cu temperaturi minime cuprinse în general între 19 și 22 de grade.

În special în după-amiaza și seara de duminică (25 august), temporar instabilitatea atmosferică va fi accentuată în zonele montane.

Harta meteoVezi 2 imagini în Galerie

Vineri, la ora 12:00, temperaturile resimțite erau de 36 de grade Celsius în București, Ploiești și Lugoj, 35 în Caran-Sebeș și Turnu Măgurele și 34 în Buzău, Urziceni, Alexandria, Zimnicea, Timișoara și Arad.