Administraţia Naţională de Meteorologie a actualizat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 17 decembrie 2019 - 13 ianuarie 2020. Specialiştii au anunţat cum va fi vremea de Crăciun şi de Revelion.

Potrivit meteorologilor, în ţara noastră îşi face simţită prezenţa o msă se aer cald venită din nordul Africii. Astfel că, în această săptămână, este posibil să înregistrăm recorduri termice pentru această perioadă.

Articolul continua dupa recomandari

Miercuri, vom avea temperaturi cu 15 grade mai ridicate faţă de normalul perioadei calendaristice în care ne aflăm. Cerul va fi variabil, vântul va sufla slab şi moderat, iar valorile maxime vor fi cuprinse, în general, între 9 şi 20 de grade.

Prognoza meteo de Crăciun şi Revelion

Cald va fi şi de Crăciun, când vom avea maxime de 14...15 grade Celsius, valorile cele mai ridicate urmând să se înregistreze în extremitatea sudică a ţării.

De Revelion, însă, vremea se mai răceşte. Temperaturile vor atinge valori specifice pentru această perioadă, în toată ţara.

Cald de Crăciun, se răceşte de RevelionVezi 2 imagini în Galerie

Vremea 17 - 23 decembrie 2019

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestui interval la nivelul întregii țări, cu o abatere termică pozitivă mai accentuată la munte.

Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în zonele montane și local în sud și sud-est.

Prognoza meteo 23 - 30 decembrie 2019

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile, dar mai ales în extremitatea sudică a țării.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi excedentare în jumătatea nordică a țării și apropiate de cele normale al perioadei în rest

Vremea 30 decembrie 2019 - 6 ianuarie 2020

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval în zonele montane și apropiate de cele specifice ale perioadei în rest.

Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări., potrivit ANM.

Prognoza meteo 6 - 13 ianuarie 2020

Valorile termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.