Valurile mării ar trebui să fie scăparea din valul de aer tropical. Umiditatea crescută devine un coşmar. Oficial, nu s-a atins pragul de caniculă. Adică, în termometre, temperaturile nu au depăşit 35 de grade.

În realitate însă, am resimţit şi cu zece grade mai mult decât în măsurători. Cel mai rău a fost în vestul ţării. În Timiş s-a respirat cu greu la 42, 43 de grade. Şi la mare a fost o situaţie similară. 

Articolul continua dupa recomandari

Cu tot cu briza mării, nici pe litoral nu am scăpat de caniculă. În Constanţa, de exemplu, turiştii au simţit aerul ca la 37 de grade. S-au răcorit cum au putut, cu bere, suc, îngheţată, au stat la umbră. Dar, bineînţeles au făcut şi băi lungi în mare.

Chiar şi apa mării este deja foarte caldă. Mai exact, se simte acum ca-n mijlocul lunii iulie - 25 de grade. Iar meteorologii spun că mâine va avea chiar 26 de grade. Un lucru e cert pe harta temperaturilor resimţite astăzi, aproape toată România a fost roşie. Asta înseamnă că în toate regiunile aerul s-a simţit ca la peste 35 de grade.

La Graniţă cu Ungaria, dar şi cu Serbia s-a respirat ca la 42, 43 de grade. Chiar şi la Focşani, oamenii s-au simţit astăzi ca la 40 de grade. Până mâine noapte suntem sub informare meteorologică de disconfort termic.

Asta înseamnă că şi mâine indicele temperaturã-umezealã va atinge şi chiar va depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi în mai multe zone din ţară.