În doar 24 de ore, vremea în București se va schimba brusc, anunță Administrația Națională de Meteorologie (ANM). Dacă joi, 3 octombrie, bucureștenii vor avea temperaturi de până la 30 de grade în termometre, vineri valorile scad la jumătate.

Potrivit meteorologilor, joi, pe 3 octombrie, vremea se va menține mult mai caldă decât ar fi normal la începutul lunii octombrie, astfel că maxima termică va fi de 29...30 de grade.

Articolul continua dupa recomandari

Cerul va fi variabil pe parcursul zilei, apoi înnorările se vor accentua și temporar va ploua; vor fi averse, posibil însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în timpul nopții. Temperatura minimă se va situa în jurul valorii de 13 grade.

Vremea în București. Temperatura scade brusc

Vineri, însă, temperaturile scad brusc, potrivit specialiștilor ANM. Vremea se va răci semnificativ față de intervalul anterior, astfel încăt valorile termice diurne se vor situa sub cele caracteristice perioadei.

Temperatura maximă va fi de 14... 16 grade, iar cea minimă de 8... 9 grade. Cerul va fi mai mult noros și temporar va ploua, cu o probabilitate mai mare pe parcursul zilei, când și vântul va avea unele intensificări.

Cantitățile de apă cumulate pot fi însemnate, au transmis meteorologii.