Vremea pe 28 decembrie 2018 va intra într-o încălzire accentuată, cu temperaturi maxim de 11 grade Celsius, valori cu mult peste limita normală unei luni de decembrie.

Temperaturile maxime se vor încadra între 1 şi 11 grade, iar cele minime între -3 şi 4 grade.

Articolul continua dupa recomandari

Vremea la noapte

În noaptea de joi spre vineri, cerul va fi variabil în Oltenia şi parţial în Muntenia, dar în restul teritoriului înnorările vor fi în general persistente.

Precipitaţii slabe, temporare se vor semnala local în regiunile din jumătatea de nord a ţării; la munte vor predomina ninsorile, iar în zonele mai joase de relief vor fi ploi şi lapoviţă.

Izolat vor fi condiţii de polei. Vântul va avea intensificări în zona montană, la altitudini de peste 1700 m, unde va viscoli sau va spulbera zăpada.

Temperaturile minime, mai ridicate decât în mod obişnuit la această dată în cea mai mare parte a ţării, se vor încadra între -3 şi 3 grade, valori mai mici (spre -7...-6 grade) urmând a se înregistra izolat în Subcarpaţii Getici, precizează ANM.

Vremea 28 decembrie 2018 în România

Vineri, vremea va fi neobişnuit de caldă. Valorile de temperatură, în creştere uşoară în aproape toată ţara, se vor situa peste specificul climatologic la sfârşitul lunii decembrie.

Prognoza meteo anunţă că temperaturile maxime se vor încadra între 1 şi 11 grade, iar cele minime între -3 şi 4 grade.

Cerul va fi temporar noros; la munte vor predomina ninsorile, local moderate cantitativ, iar în restul teritoriului se vor semnala precipitaţii slabe, mixte în Transilvania şi în Maramureş şi mai ales ploi în celelalte regiuni.

Izolat vor fi condiţii de polei şi local, în special la munte, se va forma gheţuş. 

Vântul va avea intensificări în zona montană înaltă, unde va viscoli sau va spulbera zăpada, va sufla în general moderat în Moldova, în Dobrogea şi în sudul Olteniei, iar în rest va fi predominant slab.

Prognoza meteo în Bucureşti 28 decembrie

ANM anunţă că valorile termice vor continua sã se situeze peste norma climatologică a perioadei, astfel că maxima va fi de 5...6 grade, iar minima de aproximativ 1 grad.

Cerul va avea înnorări temporare şi, mai ales seara şi noaptea, va ploua slab. Vântul va sufla slab până la moderat.

Cum va fi vremea la munte

La munte, cerul va fi temporar noros şi se vor semnala precipitaţii slabe, predominant sub formã de ninsoare.

Izolat, se va depune polei. Vântul va avea intensificãri în zona înaltã, unde va viscoli sau va spulbera zãpada.

Temperatura aerului va marca o creştere.