Administraţia Naţională de Meteorologie a actualizat prognoza pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 24 septembrie - 22 octombrie 2018.

Potrivit meteorologilor, săptămâna viitoare vremea va fi friguroasă. Temperaturile se vor situa sub normele climatologice în cea mai mare parte a ţării, în timp ce cantăţatile de precipitaţii este posibil să fie excedentare în regiunile sudice.

Articolul continua dupa recomandari

Prognoza meteo 24 septembrie – 1 octombrie 2018

Valorile termice medii ale perioadei, cel mai probabil, se vor situa sub normele climatologice în cea mai mare parte a țării.

Cantitățile de precipitații este posibil să fie excedentare în regiunile sudice și apropiate de normele climatologice în restul teritoriului.

Prognoza meteo 1 – 8 octombrie 2018

Mediile valorilor termice se vor situa în apropierea normei climatologice a săptămânii în jumătatea estică a teritoriului, iar în rest vor fi, posibil, ușor sub aceste medii.

Regimul pluviometric se va încadra în limitele normale ale perioadei în jumătatea nordică a teritoriului și va fi, posibil, ușor excedentar local la munte și în sud-vest.

Prognoza meteo 8 – 15 octombrie 2018

Mediile valorilor termice se vor situa în apropierea normei climatologice a săptămânii în cea mai mare parte a țării.

Cantitățile de precipitații vor fi, posibil, apropiate de normalul săptămânii în cea mai mare parte a țării, cu o tendință ușor excedentară pe arii restrânse în estul teritoriului.

Prognoza meteo 15 – 22 octombrie 2018

Temperatura aerului va avea valori apropiate de normele climatologice ale săptămânii în cea mai mare parte a țării.

Potrivit ANM, cantitățile de precipitații se vor situa în general în jurul normelor climatologice în cea mai mare parte a țării.