Administraţia Naţională de Meteorologie a publicat prognoza pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 6 august - 3 septembrie 2018.

Meteorologii au anunţat temperaturi mai scăzute faţă de normalul perioadei, în toată ţara, în prima săptămână de prognoză.

Articolul continua dupa recomandari

Prognoza meteo pentru săptămâna 20 – 27 august 2018

Vremea va fi călduroasă în acest interval.

Temperatura aerului se va situa peste norma climatologică a săptămânii în toată țara, cu abateri medii săptămânale mai mari în vest, centru, nord și nord-est.

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare îndeosebi în regiunile extracarpatice. Excepție vor face zonele de munte și partea de vest - nord-vest a țării, unde local vor fi excedentare.

Prognoza meteo pentru săptămâna 27 august – 3 septembrie 2018

Valorile termice medii vor mai coborâte decât norma climatologică, îndeosebi în sud și vest, mai ales în prima parte a intervalului.

Cantitățile de precipitații pot fi excedentare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile vestice, nordice, centrale și local în cele sudice. În partea de sud-est a teritoriului acestea se pot situa în limite normale.

Prognoza meteo pentru săptămâna 3 – 10 septembrie 2018

Temperatura aerului se va încadra în general în limite normale, posibil ușor mai coborâte decât mediile perioadei local în sud, sud-est și în zona montană.

Potrivit ANM, în cea mai mare parte a țării regimul pluviometric se va încadra în general în limitele normale ale perioadei.

Prognoza meteo pentru săptămâna 10 – 17 septembrie 2018

Temperatura aerului va avea valori în general mai ridicate decât normalul climatologic al săptămânii, posibil cu abateri mai mari în nord-vest. Excepție vor face regiunile sudice, unde local valorile termice vor fi apropiate de mediile perioadei.

Precipitațiile pot fi ușor excedentare, local în zonele montane și pe arii restrânse în vestul și sud-vestul țării, iar în restul teritoriului vor fi apropiate de normele climatologice ale intervalului.