Vremea pe 2 octombrie dă semne că se încălzeşte în special în sudul ţării, faţă de luni. Prognoza meteo anunţă însă în continuare ploi în jumătatea de nord. În Bucureşti vor fi 24 de grade.

NOAPTEA DE LUNI SPRE MARŢI: În Dobrogea şi în estul Munteniei cerul va fi noros, temporar va ploua, iar cantităţile de apă vor depăşi local 10...15 l/mp şi izolat se pot totaliza peste 25 l/mp. În restul teritoriului, înnorările vor fi temporare şi numai pe arii restrânse va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului, pe litoral şi în zona montană înaltă. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 0 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi în jur de 15 grade pe litoral. În zonele joase de relief izolat se va semnala ceaţă.

Articolul continua dupa recomandari

Vremea 2 octombrie în ţară

Marţi, vremea se va încălzi în sudul, estul şi centrul ţării, iar în rest, valorile termice vor fi în general comparabile cu cele din ziua precedentă. Cerul va prezenta înnorări şi va ploua mai ales sub formă de aversă şi vor fi posibile descărcări electrice, în Maramureş, local în Crişana şi pe arii mai restrânse în Banat, Transilvania şi nordul Moldovei. În restul teritoriului cerul va deveni variabil şi doar în primele ore ale zilei în extremitatea de sud-est vor mai fi ploi slabe.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în a doua parte a intervalului, în zona montană înaltă. Prognoza meteo estimează că temperaturile maxime se vor încadra între 17 şi 24 de grade, iar cele minime, în general, între 6 şi 14 grade. În zonele joase de relief, dimineaţa şi noaptea izolat se va semnala ceaţă. Presiunea atmosferica va creşte dinspre vestul ţării, la valori apropiate de normalul baric.

Harta creată de ANM cu vremea pe 2 octombrie 2018Vezi 2 imagini în Galerie

Prognoza meteo pentru Bucureşti

În Capitală, vremea va deveni în general frumoasă şi se va încălzi. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Conform ANM, temperatura maximă va fi de 23...24 de grade, iar minima de 11...12 grade, uşor mai coborâtă în zona preorăşenească. În primele ore ale zilei vor fi condiţii de ceaţă. Presiunea atmosferica va creşte foarte puţin, însă la o valoare mai mică decât cea normală.

Cum va fi marţi la munte

Pe 2 octombrie, vremea dă uşoare semne de îmbunătăţire în zona montană, cerul va avea înnorări şi va ploua, în general slab, cu precădere în cursul zilei, mai ales în Carpaţii Occidentali şi nordul Carpaţilor Orientali. Vântul va sufla slab şi moderat cu unele intensificări pe creste, în cursul nopţii. Temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât în intervalul anterior. Pe văi şi în depresiuni, dimineaţa, vor fi condiţii de ceaţă.