Principalele date meteo ale zilei

- temperaturile zile urcă până la 28 de grade

- 24 de grade în Bucureşti

- va fi cald şi duminică

Articolul continua dupa recomandari

Vremea pe 19 octombrie la nivelul ţării

Sâmbătă se anunţă o vreme mai degrabă de vară în multe regiuni ale României. În cursul zilei, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 17 şi 28 de grade. După-amiaza va fi foarte cald, peste valorile acestei perioade, în special în regiunile extracarpatice. Noaptea, minimele se vor situa între 5 - 15 grade, excepţie făcând depresiunile din estul Transilvaniei, unde va fi mai rece.

Harta cu temperaturile de sâmbătă în RomâniaVezi 6 imagini în Galerie

Vântul va sufla slab, până la moderat în această zi de 19 octombrie. Cerul va fi mai mult senin în timpul zilei, în timp ce dimineaţa poate fi semnalată ceaţă în mai multe zone. Probabilitate mai mare de apariţie a ceţii va fi în cursul nopţii, local, în zonele de câmpie din est şi sud-est şi izolat în centrul şi nord-vestul României. Presiunea atmosferică e în uşoară creştere comparativ cu zilele trecute.

Prognoza meteo pentru sâmbătă în Bucureşti

Şi în Capitală va fi o zi foarte frumoasă, cu o după-amiază caldă faţă de această perioadă a anului. La primele ore ale dimineţii şi noaptea există probabilitate de apariţie a ceţii. Maximele zilei vor urca până la 24 de grade Celsius, iar temperaturile nopţii în Bucureşti vor fi de 9 - 10 grade. Vântul va sufla slab.

La munte: vreme caldă, peste normalul perioadei. Cer senin, iar vântul va sufla slab, până la moderat.

Temperaturile la munte pe 19 octombrie 2019Vezi 6 imagini în Galerie

În Europa: Va fi cald şi senin în cea mai mare parte a continentului, mai puţin în zonele nordice, unde sunt prognozate lapoviţă şi ninsoare. În Portugalia, nordul Spaniei şi izolat în Alpi se anunţă ploi.

Harta cu temperaturile în Europa pentru sâmbătăVezi 6 imagini în Galerie

Cum va fi duminică în România

Pentru duminică, vremea pare a fi trasă la indigou cu ziua precedentă. Temperaturile maxime la nivelul ţării vor fi între 17 - 28 de grade, iar noaptea între 5 - 16 grade. 

Harta cu temperaturile pentru duminicăVezi 6 imagini în Galerie

Meteo pentru luni

Săptămâna viitoare va debuta în acelaşi ton al unei zile de vară. Luni, ANM estimează maxime între 18 - 28 de grade şi minime de 6 - 17 grade Celsius.

Harta temperaturilor de luniVezi 6 imagini în Galerie

Aprofundează subiectul: Vremea în perioada 2 - 28 octombrie în România

Notă editorială: Acest articol a fost realizat cu informaţiile furnizate redacţiei Observator de Administraţia Naţională de Meteorologie.