Administraţia Naţională de Meteorologie a modificat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 18 iunie - 15 iulie 2019.

În prima săptămână de prognoză, temperaturile vor fi mai ridicate decât noralul perioadei, potrivit Estimării evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 18 iunie - 15 iulie, publicate de Administraţia Naţională de Meteorologie.

Articolul continua dupa recomandari

În weekend, specialiştii prognozează 35 de grade Celsius, însă temperaturile resimţite vor fi de 40 de grade Celsius la umbră.

Vremea călduroasă se va menţine şi în cea de-a doua săptămână de prognoză, când temperatura medie a aerului va avea valori ce se vor situa peste cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României.

Vremea 18 - 24 iunie 2019

Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile vestice, nord-vestice și nord-estice și în general deficitar în regiunile centrale, sudice și sud-estice.

Prognoza meteo 24 iunie - 1 iulie 2019

Temperatura medie a aerului va avea valori ce se vor situa peste cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această săptămână, posibil ușor deficitare, local, în jumătatea nordică a teritoriului.

Vremea 1 - 8 iulie 2019

Temperaturile medii ale aerului vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval se vor situa în jurul celor normale ale perioadei, potrivit ANM.

Prognoza meteo 8 - 15 iulie 2019

Valorile termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval