Vremea pe 18 aprilie 2018 vine cu temperaturi peste media lunii, dar va fi instabilitate. Prognoza meteo anunţă ploi izolate în mai multe regiuni ale ţării.

În noaptea de marţi spre miercuri, cerul va avea înnorări în cea mai mare parte a ţării, transmite ANM. Va ploua moderat cantitativ (în general 10...12 l/mp) în zonele de deal şi de munte din sud-vestul teritoriului, în Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii Orientali, iar ploi slabe vor fi local în nordul Moldovei şi în Transilvania şi izolat în celelalte regiuni. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări de 50...55 km/h în estul ţării şi la munte şi la cote mai reduse în extremitatea de vest. Temperaturile minime, mult mai ridicate decât cele normale în a doua decadă de aprilie, se vor încadra între 6 şi 14 grade.

Articolul continua dupa recomandari

Vremea pe 18 aprilie în ţară

Miercuri, vremea va fi uşor mai caldă decăt normal în această perioadă din an, cu temperaturi maxime ce se vor încadra între 16 şi 24 de grade şi minime în general între 3 şi 13 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare pe parcursul zilei; va ploua în mare parte a zonei montane, local în Transilvania, sudul Banatului şi Moldova şi pe arii restrânse în dealurile Olteniei şi ale Munteniei, în timp ce în restul ţării ploile vor fi posibile cu totul izolat. Noaptea înnorări şi condiţii de ploaie vor fi în partea de sud a teritoriului. Izolat, cu precădere în Carpaţii Meridionali şi în Munţii Banatului, se vor înregistra cantităţi de apă de peste 10...15 l/mp. Vântul se va intensifica temporar în estul şi în sud-estul teritoriului şi în zona montană înaltă şi va sufla în general moderat în extremitatea de vest.
Presiunea atmosferica va creşte la valori apropiate de cea normală.

Harta ANM cu vremea pe 18 aprilieVezi 2 imagini în Galerie

HARTĂ: Temperaturile în ţară pe 18 aprilie | Sursa: ANM

Prognoza meteo pe 19 aprilie

Vremea va fi în general frumoasă, iar valorile termice vor fi în continuare mai ridicate decât mediile climatologice ale perioadei. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în jumătatea de est a ţării, unde numai izolat, mai ales la munte, vor fi ploi slabe, de scurtă durată. În cursul nopţii, la peste 1800 m altitudine, vor fi precipitaţii mixte. Vântul va avea intensificări temporare în majoritatea zonelor, dar în special în est, centru şi sud-vest, unde vitezele vor depăşi 50...55 km/h, precum şi la munte, cu rafale pe creste de peste 70...80 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 şi 25 de grade, iar cele minime între 3 şi 12 grade.
Presiunea atmosferica va scădea, însă cu puţin - deşi mai notabil în sud-estul ţării.

Prognoza meteo pe 20 aprilie

Valorile termice, în scădere în majoritatea zonelor, vor deveni apropiate de cele normale pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, cu înnorări, intensificări ale vântului şi pe arii restrânse averse slabe, pe parcursul zilei, în regiunile estice şi sud-estice şi în zona montană aferentă. La peste 1800 m altitudine, vor mai fi posibile precipitaţii mixte. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 şi 22 de grade, iar cele minime între 3 şi 11 grade, mai scăzute în depresiuni, până în jurul a 0 grade în cele din estul Transilvaniei.

Cum va fi miercuri la munte

La munte se va răci uşor. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare pe parcursul zilei când va ploua în majoritatea zonelor montane. Izolat, cu precădere în Carpaţii Meridionali şi în Munţii Banatului, se vor înregistra cantităţi de apă de peste 10...15 l/mp. Vântul va sufla în general moderat, cu intensificări în zona înaltă.

Vremea 19 aprilie în Europa

Vreme frumoasă, cu cerul mai mult sau pe de-a-ntregul senin, este preconizată pentru ţările iberice şi regiunile nordice ale ţărilor vestice şi centrale cu ieşire la Marea Nordului şi la cea Baltică; de asemenea, pentru partea estică a Finlandei, cea nordică a Italiei şi cea nord-estică a Bulgariei. Deasupra celorlaltor zone ale continentului se vor perinda nori mai mult sau mai puţin consistenţi, ce în vestul Rusiei, în Serbia, Muntenegru şi Croaţia vor imprima vremii aspect predominant închis. Ploi în general slabe se vor semnala local în estul Europei, iar izolat sau pe alocuri - în spaţiul carpato-balcanic, în Italia, în Grecia, în sudul Franţei, în ţările scandinave (unde vor fi posibile şi precipitaţii mixte) şi în nord-vestul Arhipelagului Britanic. Viteze de nivel moderat şi chiar mai înalt va avea vântul pe ocean, la vest şi sud de Rep. Irlanda şi între aceasta, Scoţia şi Islanda; vânt în general moderat va fi în estul Europei, în vestul Mării Baltice şi în cel al Mediteranei, iar cu precădere lent va circula aerul în restul continentului. În regimul termic nu vor surveni schimbări notabile faţă de intervalul anterior.