Mai sunt doar două zile până la minivacanţa care marchează, cel puţin pe litoral, startul sezonului estival. În ţară, însă, vremea pare să fie departe, deocamdată, de zilele călduroase la care râvnim cu toţii. Vântul puternic a doborât un copac în Sibiu şi a avariat două maşini, în timp ce pe Transfăgărăşan a nins abundent. Vreme extremă este şi în judeţele Caraş Severin şi Gorj, unde praful saharian a dat de furcă localnicilor. 

La peste 2.000 de metri altitudine, pe Transfăgărăşan, peisajul aminteşte mai degrabă de sosirea Crăciunului decât de cea a Paştelui. A nins puternic, iar stratul de zăpadă măsoară câţiva centimetri.

Articolul continua dupa recomandari

La poalele muntelui, în Sibiu, rafalele de vânt care au depăşit 60 de kilometri pe oră au pus la pământ un copac aflat în curtea Academiei Forţelor Terestre.

Arborele a căzut peste două maşini parcate şi le-a avariat, dar a rupt şi cablurile de curent electric. Pompierii au curăţat zona şi au fost nevoiţi să reteze o bucată din alt brad care părea să aştepte aceeaşi soartă.

Tot în Sibiu vijelia a smuls o bucată din acoperişul unei clădiri, iar un bărbat a fost lovit de o bucată de cărămidă desprinsă dintr-o clădire aflată în construcţie. Omul, însă, a suferit răni uşoare.

În sud vestul ţării, praful saharian anunţat încă de la începutul săptămânii, a stricat socotelile celor care au terminat curăţenia de Paşti.

De acelaşi fenomen extrem au avut parte şi reşiţenii care s-au trezit cu o ploaie de praf. Totul este explicat de specialişti.

Roxana Bojariu, climatolog: E vorba de un ciclon foarte intens deasupra Algeriei si a vestului Mediteranei.

Meteorologii spun că în continuare vremea va fi schimbătoare. Dacă în zilele următoare se va încălzi şi vom avea temperaturi chiar şi de 30 de grade, în ziua de Paşti va ploua, iar temperaturile vor scădea.