Cea mai mare ninsoare a iernii a paralizat şi Capitala, unde şoferii au rămas blocaţi cu orele în trafic. A fost haos şi la metrou, dar şi pe aeroport, după ce zăpada topită a inundat pistele.

Drumul spre serviciu şi spre şcoli s-a transformat într-un test al nervilor pentru şoferii din Bucureşti. Din zori, au rămas blocaţi pe şoselele acoperite cu zăpadă, în coloane care s-au întins pe kilometri întregi.  

Articolul continua dupa recomandari

În Capitală s-a circulat bară la bară, iar asta după doar trei ore de ninsori. O distanţă de aproximativ 2 kilometri nu se poate parcurge în mai puţin de 40 de minute.

În zona Colentina, la ora 9 dimineaţa, drumul era alb. La fel şi şoseaua Petricani, deşi Primăria Capitalei a transmis, printr-un  comunicat, că 95% din străzile principale au fost curăţate "la negru". 

Iar asta s-a văzut şi pe trotuarele acoperite de nămeţi. Pietonii au mers direct pe şosea, printre maşini. 

Grav este că urmează câteva zile cu vreme extrem de schimbătoare. Norul încărcat de ninsoare, pe care nimeni nu l-a anticipat şi care a adus 18 centimetri de zăpadă în nordul Capitalei, se va risipi în noaptea de luni. Dar vine gerul. Vor fi minus 13 grade. De marţi însă, temperaturile vor urca brusc. Vor fi 4 grade în Bucureşti, iar poimâine 6 grade.

Florinela Georgescu, director executiv ANM: Este adevărat, a fost prognozată ninsoarea în Capitală, la fel de adevărat, însă, că această evoluţie foarte rapidă nu este chiar uzuală. 

Speriaţi de ninsoarea de dimineaţă, mulţi bucureşteni s-au înghesuit la metrou. La Victoriei, oamenii au aşteptat minute întregi să urce sau să coboare pe scările rulante, iar garniturile n-au putut pleca din staţie. 

Pe aeroportul Henri Coandă, pistele s-au umplut de apă, pentru că sistemul de scurgere n-a făcut faţă cantităţii mari de zăpadă topită. Angajaţii au împrăştiat-o cu plugurile. Iar un avion al unei companii low cost a fost degivrat după o metodă interzisă. Angajaţii au aruncat găleţi cu apă fierbinte peste aeronavă.