Dacă v-aţi propus să mergeţi pe Valea Prahovei în acest weekend, nu trebuie să aveţi mari aşteptări cu privire la calitatea zăpezii. Asta din cauza ploii care a căzut în ultimele zile. Cei care se încumetă să schieze pe zăpada moale riscă să se accidenteze grav. Nici drumeţiile nu sunt posibile, din cauza ceţei şi riscului crescut de avalanşe.

Rafalele de vânt au depăşit 90 de kilometri pe oră pe Platoul Bucegi, la 2000 de metri altitudine. Refugiul de la Babele a fost acoperit de zăpadă, iar troienele formate în jur au ajuns chiar şi la trei metri înălţime.

Articolul continua dupa recomandari

Alexandru Bârţoiu - şef Salvamont Azuga: Conditiile meteo nu sunt favorabile pentru drumetii. sfatul nostru al salvamontistilor catre turistii si oamenii iubitori de munte sa nu se aventureze sa faca trasee, este risc mare de avalansa.

Şi la altitudini mai joase, în staţiuni, ploaia a stricat planurile de vacanţă ale turiştilor. Pârtia din Buşteni a fost închisă ieri, iar în Azuga s-a schiat doar în prima parte a zilei.

Andrei Pintenaru - monitor de schi: Eu unu mi am anulat toate orele, nu pot tine copiii in ploaie si de aceea am inchis acum si telegondola si banda pentru ca nu se poate practica sportul pe ploaie

În plus, cei care schiază pe o astfel de vreme riscă accidentări, spun specialiştii.

Dominic Marcu - instructor de ski: Zapada din pacate este foarte moale, riscul de accidentare este sporit din cauza ca este o zapada grea. Siguranta este pe primul loc si din aceasta cauza am inchis partiile

Astăzi, riscul de avalanşă este la gradul patru din cinci, potrivit salvamontiştilor din Sinaia. Kalinderu va rămâne închisă şi astăzi la Buşteni. În Azuga, în schimb, oamenii pot ieşi pe pârtii.