Un nou val de ninsori puternice va lovi România! Meteorologii au emis o avertizare de vreme rea, valabilă în aproape toată ţara. Ce ne aşteaptă în zilele următoare.

Meteorologii au emis o informare de ninsori şi vânt în toată ţara, valabilă de mâine dimineaţă, marţi, până miercuri după-amiază.

Articolul continua dupa recomandari

Din această seară, în Capitală cerul va fi noros, vântul va sufla slab până la moderat şi poate să apară şi ceaţa. La noapte, vor fi între -5 şi - 3 grade Celsius. De mâine dimineaţă va începe să ningă, spre seară ninsoarea se va transforma în lapoviţă, ploaie şi mai apoi există riscul apariţiei poleiului.

Temperatura nu va depăşi -1 grad Celsius. Miercuri se mai încălzeşte, astfel că de la unu-două grade Celsius dimineaţa, vom ajunge la o maximă de 7 grade Celsius.

Din noaptea de marţi spre miercuri, ninsorile vor cuprinde treptat cea mai mare parte a ţării, începând cu regiunile sud-vestice. În Banat, Oltenia şi Muntenia, dar şi în Carpaţii Meridionali, ninsorile vor fi moderate cantitativ.

Vântul o să bată cu putere în zonele montane, mai ales în Munții Banatului şi pe crestele Carpaților Meridionali și va avea viteze cuprinse între 65 şi 80 de km la oră.