Vremea se schimbă radical de vineri noapte, când un val de ger cuprinde aproape toată ţara. Se resimt deja primele efecte. Temperaturile au scăzut brusc sub cele normale pentru începutul lunii ianuarie, iar în zona litoralului, vântul de cod galben a închis porturile. În plus, meteorologii vin cu încă un avertisement - din acest weekend, ninsorile se întorc în aproape toată ţara.

O schimbare bruscă a vremii a fost deja resimţită în aproape toată ţara. Temperaturile sunt cu cel puţin 5 grade mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă, iar în unele zone, s-au întors ninsorile.

Articolul continua dupa recomandari

Începând de vineri noapte, un val de ger cuprinde România. Temperaturile din noaptea de vineri spre sâmbătă se vor încadra între minus 6 grade la Galaţi şi minus 16 la Miercurea Ciuc. Meteorologii vorbesc despre o masă de aer rece care vine dinspe nordul continetului.

SINCRON ALINA ŞERBAN, meteorolog ANM: Sâmbătă, în mare parte din țară va ninge, mai puțin în zona Dobrogei, iar duminică va ninge pe arii mai extinse în sud, în centru și în est și, izolat, în vest și nord-vest.

În sudul României, autorităţile sunt deja în alertă. Bulgaria este sub cod portocaliu de ninsori. Mai multe drumuri au fost închise, iar locuitorii sunt îndemnaţi să iasă din case doar în caz de urgenţă.