Prima zi de iarnă ne-a adus zăpadă, dar şi ger tăios în vârf de munte. Au fost minus 15 grade pe creste şi este doar începutul. Vin şi alte nopţi friguroase, iar ninsorile vor pune stăpânire pe mare parte din ţară. 

Echipaţi cu steaguri, turiştii au încins hora pe zăpadă, în vârf de munte. Au venit din toate colţurile ţării şi şi-au dat mâna la înălţime, pe Postăvaru.

Articolul continua dupa recomandari

În Harghita, au fost minus şapte grade,  iar tunurile au umplut pârtia de zăpadă. Spre bucuria copiilor care abia aşteptau iarna. În Semenic, după ce au luat o gură de aer recer, turiştii s-au încălzit în faţa cănilor cu vin fiert. 

Un român curajos a sărbătorit 1 Decembrie cu o baie în mare, chiar dacă pe litoral au fost doar 6 grade Celsius duminică.

După cel mai cald noiembrie din ultimii 58 de ani, cu 4.9 grade peste media perioadei, de luni dimineaţă, ninsorile vor pune cu adevărat stăpânire pe munte. În Bucureşti, va ploua, iar temperaturile vor scădea până la minus 4 grade noaptea, aşa că este posibil să apară poleiul.

MIHAI TIMU, meteorolog ANM: De data aceasta, trebuie să ne îmbrăcăm mai gros pentru că urmează până spre mijlocul săptămâmnii temperaturi negative, acestea situându-se între minus 10 şi 0 grade. 

Meteorologii vorbesc însă doar de un mic puseu al iernii. Spre sfârşitul săptămânii, vremea se va încălzi.