Vremea extremă s-a întors. Pe litoral, a fost vânt cu aspect de tornadă, iar rafalelele de cod roşu au pus la pământ acoperişul unui foişor de pe plajă. Temperaturile au scăzut brusc în aproape toată ţara. La Timişoara, s-au înregistrat doar 18 grade. Iar meteorologii anunţă veşti rele şi pentru zilele următoare.

Turiştii care erau pe plaja din Eforie Nord au fost martorii unui fenomen meteo neobişnuit. O trombă marină s-a format în largul Mării Negre. În loc să asculte sfatul salvamarilor, oamenii curioşi au rămas să imortalizeze valurile agitate.

Articolul continua dupa recomandari

”Uite. pe mare, e tornadă!”, strigă un martor.

În câteva minute, tromba marină s-a apropiat atât de tare de ţărm încât a făcut şi câteva pagube.

Judeţele Constanţa şi Tulcea au fost sub cod roşu de vânt cu aspect de tornadă. Au fost rafale de peste 100 de kilometri pe oră.

Pe plaja din Costinești, turiştii au fost surprinşi de o furtună de nisip.

Unii s-au aventurat în larg în ciuda avertismentelor. Un tânăr de 22 de ani din Galaţi a fost aproape de înec.

Nicu Serafim, salvamar: Oamenii stăteau pe mal, nu a sărit nimeni să îl scoată. L-am văzut, l-am scos afară, am sunat la 112, a venit salvarea. L-am resuscitat.a plecat cu semne vitale.

Vremea rea a cuprins aproape toată ţara, iar temperaturile au scăzut chiar şi cu 12 grade.

14 judeţe din estul ţării sunt până duminică sub cod portocaliu şi galben de ploi şi instabilitate atmosferică. Meteorologii anunţă că pe 4 august vremea va fi mai rece decât normalul acestei perioada şi în celelalte regiuni.