O tornadă a fost filmată în Spania, în provincia Alicante. Fenomenul meteo extrem a provocat pagube în orașul Guardamar del Segura. Din fericire, nu s-au înregistrat victime.

Tornada s-a format joi dimineață, în jurul orei locale 10.50 (ora României 11.50). Martorii au filmat vârtejul în orașul Guardamar del Segura.

Articolul continua dupa recomandari

Școală avariată de tornada din Spania

Tornada a putut fi văzută preț de câteva minute, timp în care a provocat și distrugeri. Potrivit ziarului El Mundo, o școală din zonă a suferit avarii serioase, iar cursurile au fost suspendate. Alte clădiri din oraș, de asemenea, au înregistrat pagube.

Conform ziarului Informacion, tornada a fost transmisă live și pe Facebook, de un localnic. Imaginile au ajuns apoi și pe Youtube.

Spania, lovită de furtuni și inundații

Valencia, regiune din care face parte și provincia Alicante, a fost lovită de fenomene meteo extreme. Ploile torențiale au provocat puternice inundații în mai multe localități, unde au fost surprinse imagini dramatice.

Și regiunea Castilla la Mancha a fost afectată de viituri. În orașul Albacete, un cuplu de bătrâni a pierit, după ce mașina le-a fost luată de ape.