În Braşov, un autocar cu 26 de pasageri la bord s-a răsturnat într-un şanţ. Din cauza zăpezii, şoferul nu a mai deosebit şoseaua de câmp. Iar în Caraş-Severin, nămeţii au blocat toate drumurile de acces într-o localitate. La munte primăvare e încă departe. În staţiuni sunt troiene de trei metri.

Autocarul, plin cu oameni, s-a răsturnat într-un şanţ la ieşirea din localitatea braşoveană Codlea. Şoferul nu a văzut marginile drumului din cauza zăpezii depuse pe carosabil.

Articolul continua dupa recomandari

Toate geamurile de pe partea dreaptă s-au spart, iar pasagerii au fost aruncaţi din scaune în momentul în care autocarul s-a răsturnat. Trei au ajuns la spital cu răni uşoare. Alţi cinci au fost trataţi pe loc. 

Judeţele Gorj, Vâlcea, Hunedoara şi Caraş-Severin au fost, în noaptea de marţi, sub cod portocaliu de ninsori şi viscol.

În alte 11 judeţe, în special în zona de munte, zăpada i-a pus pe şoferi la grele încercări.

Dacă pe drumurile naţionale s-a circulat în condiţii de iarnă, pe drumurile comunale, deplasarea a fost, în multe cazuri, imposibilă.

În Caraş-Severin, locuitorii din Cănicea au rămas izolaţi din cauza nămeţilor. Nicio cale de acces către comună nu practicabilă nici astăzi la prânz.

Viscolul a adus cantităţi uriaşe de zăpadă şi în staţiunile montane. La Bâlea Lac, stratul a ajuns la trei metri înălţime.

Aceeaşi situaţie era, azi dimineaţă, şi la Azuga.

Angajaţii de la telecabină au muncit trei ore ca să deszăpezească instalaţia de la 1.500 de metri altitudine.

Salvamontiştii avertizează că stratul nou de zăpadă a sporit pericolul de avalanşe, pe creste, în special în Munţii Făgăraş

Şi Bucureştiul a fost acoperit, marţi noapte, de ninsoare. 

De dimineaţă, însă, zăpada se topise deja şi se transformase în bălţi.

Temperaturile de primăvară vor cuprinde toată ţara, de săptămâna viitoare. În sudul ţării ne putem aştepta la maxime de 16 grade Celsius, în timp ce în jumătatea de nord vor urca până la 12 grade Celsius.