Furia naturii s-a dezlănţuit peste întreaga Românie! Ploile torenţiale, grindina şi vijeliile nu au iertat nimic. În judeţul Buzău, rafalele de vânt au smuls acoperişuri, au pus la pământ copaci şi au dărâmat stâlpii de electricitate. Probleme sunt şi în sud, pentru că nivelul Dunării creşte ameninţător. Fluviul a ieşit din matcă la Bechet, unde a inundat punctul de trecere cu bacul în Bulgaria.

În judeţul Arad a fost Cod Roșu de grindină, ploi torenţiale şi vijelii puternice. După ce apa a năvălit în comuna Dezna, şapte oameni au fost evacuaţi din case. 37 de gospodării şi mai multe şosele au fost inundate.

Articolul continua dupa recomandari

Şi în cealaltă parte a ţării, natura s-a dezlănţuit. În Pogoanele, judeţul Buzău, grindina şi vântul au făcut prăpăd. Vijelia a luat pe sus mai multe acoperişuri de la blocurile din centrul oraşului.

Bucăţile de tablă au zburat care încotro, iar geamurile apartamentelor s-au spart şi au retezat firele de electricitate. Vântul puternic a rupt copaci şi a culcat la pământ mai mulţi stâlpi de curent iar oraşul a rămas fără electricitate.

A fost cod portocaliu de vijelii, ploi abundente şi grindină, timp de mai multe ore, în zona de sud-est a judeţului Buzău.

Aceeaşi avertizare a vizat şi mai multe localităţi din Hunedoara. Au căzut şi 45 de litri de precipitaţii pe metru pătrat, iar zeci de gospodării au fost inundate.

În mai puţin de o oră, după o rupere de nori peste mai multe localităţi din Bihor, oamenii au cerut ajutorul pompierilor.

În nordul judeţului Bistriţa, urgia a venit cu grindină. Bucăţile de gheaţă aveau mărimea unei nuci.

Şi în sud, la Giurgiu, oamenii s-au trezit sub o ploaie cu piatră. Situaţia a fost similară şi la Tuluceşti, în Galaţi.

La Sighişoara, în Mureş, apa de ploaie a inundat pivniţele şi apartamentele de la parterul blocurilor.

Din cauza ploilor puternice din ultimele săptămâni este pericol de inundaţii în localităţile de lângă Dunăre. La Bechet, fluviul a ieşit deja din matcă şi a inundat punctul de trecere cu bacul spre Bulgaria.

În zona portului, au fost deja inundate terasele, dar şi drumul spre feribot. Şi Capitala a fost sub cod portocaliu de furtună. Vijeliile au continuat însă întreaga noapte.

Hidrologii au emis mai multe avertizări de inundaţii. Pe Dunăre dar şi pe mai multe râuri şi pârâuri din Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Constanţa şi Călăraşi este cod portocaliu.