E alertă de cod galben de ninsori, lapoviţă şi ploi în jumătate de ţară. Două fronturi de aer - unul rece care vine din nord şi altul umed mediteranean - vor schimba vremea în următoarele ore. Se aşteaptă ninsori consistente în Moldova şi Transilvania, iar pe drumurile din sud va fi polei. La malul mării, curenţii vor aduce furtuni şi valuri mari. Astăzi, însă, diferenţele termice între Moldova şi Litoral au fost de aproape 17 grade.

Pentru şoferii din Vaslui, ziua a început pe drumuri blocate de zăpadă. Polul frigului a fost astăzi în nord-estul ţării, unde la prânz n-au fost mai mult de minus 5 grade. 

Articolul continua dupa recomandari

În vestul ţării, în Bihor, salvamontiştii s-au apucat să măsoare nămeţii care au aproape 2 metri, la peste 1300 de metri altitudine. 

De la nord la sud, România a trait azi mai multe anotimpurile. De la iarna cu ger din Moldova şi zăpdă din ardeal până la primăvară de pe litoral. În termometre, diferenţele au fost şi de 17 grade. 

În următoarele ore, aerul rece care a intrat în ţară prin nord-est se va întâlni cu un aer umed şi cald mediteranean, care traversează sud-estul României. El va aduce ploi şi lapoviţe, dar şi furtuni la malul mării din cauza curenţilor. 

Angela Crăciun, meteorolog Centrul Meteorologic Dobrogea: Noi suntem pe sectorul cald a acestui ciclon. În continuare vom avea parte de o vreme caldă, cu temperaturi maxime de 9-10 grade.

Restul ţării se pregăteşte din nou de iarnă. Din această noapte, peste 20 de judeţe şi Capitala vor intra sub un cod galben de ploi, lapoviţă, ninsoare şi viscol. Se va depune strat consistent de zăpadă în Moldova, în timp ce drumurile din sud ar putea fi acoperite de polei. 

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între minus 6 şi 9 grade.