Administraţia Naţională pentru Meteorologie a publicat, astăzi, prognoza meteo pentru luna august 2018. Meteorologii au anunţat cum va fi vremea în intervalul 31 iulie - 27 august.

Potrivit ANM, estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF - Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată.

Articolul continua dupa recomandari

Astfel, în săptămâna 31 iulie – 6 august 2018, media temperaturii aerului se va situa ușor sub valorile climatologice în jumătatea de sud a țării și va fi mai ridicată în restul teritoriului, în special în nord-vest.

În ceea ce priveşte cantităţile de precipitaţii, acestea vor fi excedentare în zonele de munte, precum și în regiunile sud-vestice, sudice și estice și deficitare în regiunile nord-vestice.

Vremea 31 iulie-12 august 2018. ANM anunţă căldură mare și ploi în fiecare zi

Prognoza meteo pentru luna august 2018Vezi 2 imagini în Galerie

Prognoza meteo pentru luna august 2018. Vremea în săptămâna 6 - 13 august

Temperatura aerului se va situa sub normele climatologice ale săptămânii în cea mai mare parte a țării, dar cu precădere în sud și sud-est.

Excepție vor face regiunile nord-vestice, unde valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale ale perioadei.

Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare în zonele deluroase și montane și local în regiunile intracarpatice și, în general, apropiate de normele climatologice în restul teritoriului.

Prognoza meteo pentru luna august 2018. Vremea în săptămâna 13 - 20 august

Temperatura aerului va fi apropiată de normele climatologice ale săptămânii în partea de nord-vest a țării și mai scăzută în restul teritoriului, în special în regiunile sudice.

Cantitățile de precipitații vor fi, în general, apropiate de normele climatologice ale săptămânii în majoritatea regiunilor.

Prognoza meteo pentru luna august 2018. Vremea în săptămâna 20 - 27 august

Media temperaturii aerului va fi apropiată de norma climatologică a săptămânii în cea mai mare parte a teritoriului, posibil cu valori ușor mai scăzute în jumătatea de sud.

Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare în jumătatea de vest a țării și, în general, apropiate de normele climatologice ale perioadei în restul teritoriului.