Prima ninsoare care a căzut peste România a adus aglomeraţie în vulcanizări şi accidente în toată ţara. Poleiul a fost pericolul numărul unu pe şosele. În Vaslui, un şofer s-a răsturnat cu camionul, iar la Tulcea, doi tineri au trecut pe lângă moarte după ce maşina lor s-a rostogolit pe câmp. Totuşi, vestea bună e că se încălzeşte din nou, dar abia de la mijlocul săptămânii viitoare.

Îmbrăcaţi cu haine de blană, cojoace şi geci groase, comercianţii din pieţe au suportat cu greu frigul de afară. În Capitală, temperatura a coborât dimineaţă până la limita îngheţului.

Articolul continua dupa recomandari

Un val de aer siberian traversează România şi afectează toată Moldova, Muntenia şi Oltenia.

Vremea se menţine rece şi în următoarele 3-4 zile, în special în sudul şi estul ţării, acolo unde dimineaţa se va forma polei. În multe zone senzaţia de frig va fi accentuată de vântul puternic. Spre sfârşitul săptămânii viitoare, se mai încălzeşte. Meteorologii anunţă maxime de 15 grade Celsius în aproape toată ţara.

Din cauza poleiului, la Vaslui, un camion a derapat şi s-a răsturnat pe drumul european 581. Toată încărcătura de nisip s-a vărsat pe şosea.

Iar la Tulcea, doi tineri au văzut moartea cu ochii după ce maşina în care erau a părăsit şoseaua alunecoasă şi s-a rostogolit de mai multe ori pe câmp.

La Constanţa, valurile mari au atras zeci de localnici pe faleza de la Cazino, dornici să fotografieze spectacolul mării.

Prima ninsoare i-a prins nepregătiţi pe şoferi. Mulţi au stat cu orele la coadă pentru a-şi schimba cauciucurile.

”O sa muncim peste program, asa se intampla in fiecare an, incercam sa facem fata, lucram la patru rampe”, spune angajatul de la o vulcanizare.

Pregătirea maşinii pentru sezonul rece înseamnă însă şi verificări suplimentare.

SORIN ENE, pilot auto profesionist: As recomanda o revizie a masinii pe partea mecanica si tehnica. De ce? Perioada de viata a anvelopelor este scurtata de din cauza problemelor mecanice. Capete de bara, jocuri in directie.

Amenda pentru şoferii care circulă cu anvelopele de vară pe drumurile acoperite de zăpadă sau polei ajunge până la 2900 de lei.