Dimineaţa, vremea ne bagă în ceată. Dar la amiază ne răsfăţăm cu temperaturi de vară. E atât de cald, încât în mai multe zone din ţară, copacii au înflorit. Terasele şi parcurile au fost pline ca-n sezonul estival, iar meteorologii ar putea declara cea mai călduroasă lună octombrie din ultimii 60 de ani.

Ceaţa densă, care a învăluit litoralul dimineaţă, ne putea ducea cu gândul la zilele de decembrie. La prânz însă, razele soarelui au creat un tablou complet diferit. Parcă ne-am întors în iunie.

Articolul continua dupa recomandari

Turiştii şi localnicii au profitat din plin. Au ieşit la plimbare, au făcut poze pe faleză şi s-au relaxat la terase.

”Este prea frumos pentru perioada aceasta şi ne bucurăm de ea”, spune un turist.

Aproape 20 de grade au fost sâmbătă la malul mării. În vestul ţării, au fost temperaturi de mijlocul verii. 28 de grade.

În Timişoara, Reşiţa, Ploieşti sau Bacău, după două săptămâni cu vreme anormal de căldă, copacii au înflorit ca-n plină primăvară.

În Oradea, unii localnici îşi amintesc că în alţi ani, în aceeaşi perioadă, îşi încălzeau locuinţele.

”Este cald şi frumos, dar ceva nu e ok. Ar trebui să fie mult mai frig pe vremea asta, cum a fost anii trecuţi”, spune un localnic.

În Bucureşti, la amiază, locurile de joacă din parcuri păreau neîncăpătoare.

Urmează a treia săptămână cu temperaturi şi cu 12 grade mai mari decât este normal pentru mijlocul toamnei. Meteorologii fac deja calcule. Dacă prognoza se menţine, la finalul lunii ar putea vorbi despre cea mai călduroasă lună octombrie de când se fac măsurători.