Avem 9 judeţe sub cod roşu de ninsoare şi viscol, dar cel mai grav este în Ialomiţa, Călăraşi, Tulcea, Buzău şi Brăila. De asemenea, alte 12 judeţe, dar şi Capitala sunt sub cod portocaliu. Toate avertizările vor ieşi din vigoare în această dimineaţă, la ora 8.00. Sunt însă zeci de drumuri închise, dar şi judeţe în care elevii nu vor merge la şcoală. Sunt şi cazuri dramatice. Autostrada Soarelui este închisă încă de aseară, iar o ambulanţă care venea de la Călăraşi, cu un copil de 4 luni, nu a putut înainta decât cu ajutorul unui utilaj de deszăpezire. Drumul a fost un coşmar. Mai multe detalii aflaţi din amterialul video de mai sus. 

În Neamţ, mai multe autoturisme au derapat şi au ajuns în şanţuri ori au rămas împotmolite în zăpadă. Viscolul a creat probleme mari. Vântul a suflat cu o forţă incredibillă. Chiar şi cu 170 de kilometri la oră în zona de munte. Peste o mie de case au rămas în beznă. Printr-un mesaj RO-Alert oamenii au fost avertizaţi să nu părăsească locuinţele.

Articolul continua dupa recomandari

Pentru turiştii din staţiunea Rânca, drumul spre cabane a fost o adevărată aventură. Abia s-au putut ţine pe picioare. Jandarmii montani au roit toată noaptea pentru a-i împiedica să ajungă în zone periculoase. La foc continuu au acţionat şi utilajele de deszăpezire. Iar şoferii au fost nevoiţi să meargă cu viteza melcului.

Vântul a suflat cu putere şi în judeţul Suceava şi a viscolit zăpada. Pentru judeţul Tulcea, meteorologii au emis cod roşu. Mai mulţi copaci au fost doborâţi de vânt şi au căzut pe şosele sau peste maşini. Autorităţile au decis să închidă toate drumurile.

Filtre pentru a-i opri pe şoferi s-au instituit şi în judeţele Buzău şi Brăila, unde toate şoselele au fost închise.

Cod roşu şi în judeţul Călăraşi. Niciun şofer nu a mai putut circula pe autostrada A2 după orele 22. Un tir s-a răsturnat din cauza rafalelor violente de vânt.

Iarna a venit în forţă şi în judeţul Argeş, unde vântul a făcut prăpăd. În Câmpulung Muscel, a smuls zeci de acoperişuri şi a rupt firele electrice. Întregul oraş a rămas fără curent.

Localnic: Niciun fel de semnal, suntem izolati. Nici curent, nici semnal, nici telefon. Au cazut acoperisuri, tigle, a aruncat tot.

Iar mai mulţi copaci au fost smulşi din rădăcini şi s-au prăbuşit pe şosele.

Localnic: De 45 de ani nu am mai vazut asa ceva. Eu nu mai am table pe casa. Dar si copacii de pe versanti.Tot, i-a smuls. Asa ceva nu am vazut, nu s-a pomenit.