Alina Şerban, meteorologul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, spune că vremea în România se va schimba radical. Din această după-amiază, se răcește brusc și revin ninsorile.

"Precipitațiile vor cuprinde toată țara și se va depune un strat consistent de zăpadă. Din această seară, în regiunea de nord și nord-est, iar de mâine, în restul țării.

Mai întâi vor fi precipitații sub formă de ploaie și lapoviță, apoi sub formă de ninsori. Se va depune strat consistent de zăpadă în jumătatea de sud", a declarat Alina Șerban.

Articolul continua dupa recomandari

Potrivit specialistului ANM, temperaturile vor scădea semnificativ.

"De la 22 de grade Celsius, luni vom avea maxime între 1 și 5 grade Celsius. În București, luni vom înregistra 1 grade Celsius. În București, va ninge începând de mâine după-amiază. Ne așteptăm la un strat de zăpadă consistent", a mai spus Alina Șerban la Antena 3.

Informare de răcire accentuată, ninsori și vânt puternic în toată țara

Interval de valabilitate: 21 martie, ora 18 – 25 martie, ora 08

În intervalul menționat, vremea se va răci accentuat în toată țara, devenind treptat deosebit de rece pentru ultima decadă a lunii martie.

În noaptea de sâmbătă spre duminică (21/22 martie) și în cursul zilei de duminică (22 martie) aria precipitațiilor predominant sub formă de ninsoare va cuprinde cea mai mare parte a zonei montane și local Transilvania, Maramureș și Moldova.

Din a doua parte a nopții de duminică spre luni (22/23 martie) precipitațiile se vor transforma în lapoviță și ninsoare în cea mai mare parte a țării și se va depune strat de zăpadă, mai consistent îndeosebi în zonele de munte și în regiunile sudice. Izolat vor fi posibile depuneri de polei. Temporar vântul va prezenta intensificări în majoritatea regiunilor, în general cu viteze de 50…60 km/h, iar pe crestele montane va sufla tare, viscolind și spulberând zăpada.

Cod galben de ninsori în 21 de județe

Meteorologii au emis avertizare cod galben de ninsori și vreme rea, începând de sâmbătă după-amiază. Potrivit avertizării meteorologilor, vremea se va răci accentuat, vor fi ninsori și se va depune strat de zăpadă, iar vântul va sufla cu putere.

Codul galben valabil în intervalul 21 martie, ora 20:00 – 23 martie, ora 02:00. Fenomene vizate sunt ninsori moderate cantitativ, viscol. Din seara zilei de sambata (21 martie) va ninge moderat (cantitati de precipitatii in jur de 15 l/mp) in zona Carpatilor Orientali si nordul Moldovei, unde stratul de zapada nou depus va fi consistent, anunta Administratia Nationala de Meteorologie.

Pe parcursul zilei de duminica aria ninsorilor va cuprinde si Carpatii Meridionali, iar vantul va avea intensificari temporare, cu viteze de 55….70 km/h, viscolind ninsoarea si determinand scaderea vizibilitatii.

De asemenea, vremea se va raci accentuat in toata tara in intervalul 21 martie, ora 18 – 25 martie, ora 08, devenind treptat deosebit de rece pentru ultima decada a lunii martie.

In noaptea de sambata spre duminica (21/22 martie) si in cursul zilei de duminica (22 martie) aria precipitatiilor predominant sub forma de ninsoare va cuprinde cea mai mare parte a zonei montane si local Transilvania, Maramures si Moldova.

Din a doua parte a noptii de duminica spre luni (22/23 martie) precipitatiile se vor transforma in lapovita si ninsoare in cea mai mare parte a tarii si se va depune strat de zapada, mai consistent indeosebi in zonele de munte si in regiunile sudice. Izolat vor fi posibile depuneri de polei.Temporar vantul va prezenta intensificari in majoritatea regiunilor, in general cu viteze de 50…60 km/h, iar pe crestele montane va sufla tare, viscolind si spulberand zapada.