Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare de ninsori şi viscol, în toată ţara, de vineri până duminică. De asemenea, 17 judeţe vor intra, de diseară, sub avertizare cod galben de ninsori puternice şi viscol.

Potrivit informării valabile de joi de la ora 22.00 până duminică la ora 22.00, vor fi intensificări ale vântului cu rafale în general de 45…50 km/h şi de peste 60…70 km/h la munte, iar pe   parcursul zilei de duminică (29 decembrie) şi în sud-est. 

Articolul continua dupa recomandari

Temporar în zona montană va ninge, iar local în Transilvania, sudul Moldovei şi din a doua parte a zilei de sâmbătă (28 decembrie) şi în Muntenia şi vestul Dobrogei vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă. 

17 judeţe se vor afla sub avertizare cod galben de ninsori însemnate cantitativ şi viscolVezi 2 imagini în Galerie

Cod galben de ninsori şi viscol în 17 judeţe

În intervalul joi ora 22.00 - duminică ora 20.00, judeţele Suceava, Neamţ, Braşov, Covasna, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Gorj, Sibiu, Hunedoara, Botoşani, Iaşi, Bacău, Vaslui,   Vrancea şi Buzău se vor afla sub cod galben de ninsori însemnate cantitativ şi viscol. 

În Carpaţii Meridionali şi de Curbură, iar din dimineaţa zilei de sâmbătă (28 decembrie) şi în cea mai mare parte a Moldovei va ninge, temporar însemnat cantitativ, astfel că se va depune strat de zăpadă, local consistent, potrivit ANM

Vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală în general de 50...55 km/h, iar la munte, în special pe creste, vor fi rafale de peste 70...80 km/h, viscolind şi spulberând zăpada.