Alina Şerban, meteorologul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, aduce noi veşti despre cum va fi vremea în perioada următoare. Potrivit specialistului ANM, vor fi ninsori în Moldova şi la munte, ploi în restul teritoriului.

În sud-est, în următoarele ore, vor fi depuneri consistente de polei. 

Articolul continua dupa recomandari

Până la ora 14.00, este cod în vigoare un cod portocaliu de depuneri semnificative de polei pe arii extinse, în judeţele Vrancea, Galaţi, Ialomiţa, Brăila, Buzău şi Călăraşi.

De asemenea, este cod portocaliu de viscol în Prahova, Argeş şi Dâmboviţa, îndeosebi la peste 2000 metri, unde vântul va sufla cu rafale de 100...120 km/h spulberând puternic zăpada și reducând vizibilitatea sub 50 de metri.

Ninsori, ploi şi strat nou de zăpadă, până vineri

Potrivit meteorologilor, în intervalul 24 ianuarie, ora 4.00 - 25 ianuarie, ora 14.00, în zona Munților Banatului, în Carpații Meridionali și Carpații de Curbură vor fi precipitații abundente, astfel încât în intervalul menționat se vor acumula cantități în general de 25…50 l/mp.

Acestea vor fi predominant sub formă de ninsoare mai ales la altitudini de peste 1500 m, unde și vântul va avea intensificări cu rafale de 60…80 km/h, viscolind și troienind zăpada. 

La altitudini mai joase, precipitațiile vor fi în special sub formă de ploaie și lapoviță, favorizând topirea stratului de zăpadă.

În intervalul 24 ianuarie, ora 4.00 - 25 ianuarie, ora 14.00, în zona Munților Banatului, în Carpații Meridionali și Carpații de Curbură vor fi ninsori puterniceVezi 2 imagini în Galerie

Ninsori abundente şi strat nou de zăpadă în Moldova

Potrivit avertizării ANM, în județele Bacău, Neamț, Iași, Suceava, Botoșani și în zona Carpaților Orientali vor fi perioade în care va ninge, local însemnat cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă consistent.      

În județele Vaslui și Vrancea vor fi precipitații mixte ce vor favoriza formarea poleiului.
Local și temporar vântul va avea intensificări cu viteze în general de 40...55 km/h și peste 70 km/h la munte, viscolind și spulberând zăpada.