În zonele montane, oamenii nu au pus încă hainele la naftalină! Şi bine au făcut, pentru că - de pe o zi pe alta - au trecut dintr-un anotimp în altul! Pe scurt, de la primăvară s-au întors la iarnă. De luni noapte a început din nou ninsoarea, iar temperaturile au scăzut cu 10 grade. Dimineaţă era deja depus un strat de zăpadă de câţiva centimetri.

Geci groase, căciuli sau glugi trase pe cap. A fost ţinuta obligatorie, pentru oamenii din Predeal care au ieşit, dimineaţă, din case.

Articolul continua dupa recomandari

Ninge puternic în Predeal, temperaturile au coborât la zero grade celsius, iar pe străzile din staţiune deja s-a depus un strat de zăpadă de câţiva centimetri.

Şoferii care au renunţat la cauciucurile de iarnă sunt sfătuiţi să evite DN 1, în zona staţiunii Predeal. De azi dimineaţă, zăpada s-a depus constant chiar dacă utilajele de deszăpezire au intervenit.

În Poiana Braşov, în doar o oră stratul depus a fost dublu.

Și la altitudini mari ninge abundent, iar vântul sufla cu putere și vizibilitatea este scăzută. Salvamontiștii îi avertizează pe turişti să nu se aventureze pe traseele montane, care rămân în continuare închise din cauza stratului mare de zapadă.