Alerta meteo de vreme rea emisă de ANM a intrat în efect, iar în mai multe judeţe a început să ningă puternic. Drumarii au ieşit pe şosele şi împrăştie material antiderapant. Potrivit ANM, vor continua să cadă precipitaţii şi ninsori în orele ce urmează, iar vremea se va răci accentuat începând de miercuri.

De asemenea, traficul rutier se desfăşoară cu dificultate, pe mai multe artere din ţară, din cauza zăpezii, a vântului şi a vizibilităţii reduse. Ninsoarea se manifestă abundent la ora publicării acestui articol în unele zone din Maramureş, Suceava şi Harghita.

Articolul continua dupa recomandari

Ninsori puternice în mai multe judeţe

”În contextul atenţionărilor meteorologice Cod Galben şi Cod Portocaliu, care vizează intensificări ale vântului, ninsori viscolite şi cantităţi însemnate de precipitaţii, valabile în intervalul 04.02.2020, ora 13:00 – 06.02.2020, ora 10:00, în 39 de judeţe ale ţării, la această oră, nu sunt drumuri naţionale sau judeţene cu circulaţia întreruptă”, a transmis, marţi seară, Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Meteorologii au emis o avertizare Cod galben de vânt puternic şi precipitaţii, în vestul, nord-vestul, centrul ţării şi în Moldova, începând de marţi de la ora 13.00. Ploile vor fi cădea pe arii extinse, iar din cursul nopţii se vor transforma treptat în lapoviţă şi ninsoare, la munte fiind viscol. Începând de marţi după-amiază, în zona montană din judeţele Cluj, Sălaj, Bihor, Arad, Timiş, Hunedoara, Maramureş, Bistriţa-Năsăud şi Caraş-Severin este Cod portocaliu de precipitaţii abundente. Miercuri dimineaţă, vor intra sub incidenţa Codului galben de intensificări ale vântului şi ninsori viscolite şi Moldova şi, local, Muntenia şi Dobrogea.