La această oră, în 12 judeţe din România - zonele înalte - este cod galben de ninsori şi viscol. La Rânca a nins serios, motiv pentru care drumarii intervin pentru deszăpezire.

Angajații Secției Drumuri Naționale Târgu Jiu acționează, la această oră, pentru deszăpezirea DN 67C Transalpina, în zona Novaci – Rânca, unde drumul este acoperit de un strat de zăpadă.

Articolul continua dupa recomandari

”Pe DN 67C, Novaci-Rânca, acționează 4 utilaje cu lamă și răspânditor, două încărcătoare frontale și o autofreză. Dacă situația o impune mai pot interveni imediat încă două utilaje cu lamă, un încărcător și autoșenilată”, precizează reprezentanții SDN Târgu Jiu.

Vezi imagini live de pe pârtia Rânca.

Ninge şi la Straja, în judeţul Hunedoara.

Alertă de ninsori şi viscol, până sâmbătă dimineaţă

ANM a emis o avertizare cod galben de ninsori şi viscol la munte şi strat consistent de zăpadă. Alerta meteo este valabilă din 12 decembrie, până sâmbătă dimineaţă. 

Astfel, potrivit meteorologilor, în intervalul 12 decembrie, ora 02:00 - 14 decembrie, ora 10:00, în Carpaţii Meridionali, la altitudini de peste 1700 m, va ninge şi vântul va sufla tare, cu rafale de peste 70...80 km/h.

Ninsoarea va fi viscolitã şi vizibilitatea va scãdea semnificativ în zonele înalte ale judeţelor Caraş Severin, Gorj, Mehedinţi, Hunedoara, Alba, Sibiu, Braşov, Covasna, Prahova, Dâmboviţa, Argeş şi Vâlcea.

Ninsoarea va fi viscolitã şi vizibilitatea va scãdea semnificativ în zonele înalte din 12 judeţeVezi 3 imagini în Galerie

Strat consistent de zăpadă la munte

Potrivit ANM, stratul de zãpadã nou depus va fi consistent.

În nordul Olteniei şi al Munteniei temporar va ploua, iar în intervalul menţionat se vor acumula cantitãţi de apã de 20 - 25 l/mp şi, izolat, 30 l/mp.