Meteorologii Administraţiei Naţionale de Meteorologie au prelungit avertizarea meteo de ploi torenţiale şi furtuni cu descărcări electrice până vineri, 29 iunie, la ora 10.00. Avertizarea vizează 19 judeţe din centrul, sudul şi sud-estul ţării.

Potrivit ANM, prima avertizare este valabilă în intervalul 27 iunie, ora 23.00 - 29 iunie, ora 10.00.

Articolul continua dupa recomandari

Fenomenele vizate de avertizarea tip cod galben sunt: ploi moderate cantitativ, manifestări de instabilitate atmosferică.

În intervalul menționat, temporar va ploua în cea mai mare parte a țării, iar în zonele de munte, precum și în sudul, estul și local în centrul țării cantitățile de apă vor depăși 15...20 l/mp și izolat 30...40 l/mp.

Vor fi mai ales averse care pe arii restrânse vor avea și caracter torențial și vor fi însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului. Izolat vor fi condiții de grindină.

Avertizare meteo de ploi si furtuni, valabila pana pe 29 iunieVezi 2 imagini în Galerie

Avertizare meteo de ploi şi furtuni în mare parte din ţară

Tot astăzi, meteorologii au emis o altă avertizare meteo tip cod galben valabilă în intervalul 28 iunie, ora 03.00 - 28 iunie, ora 23.00.

În a doua parte a nopții de miercuri / joi (27/28 iunie) și pe parcursul zilei de joi 28 iunie, în Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei, sud-estul Transilvaniei, sud-vestul Moldovei, precum și în zona Carpaților Orientali vor fi perioade în care va ploua însemnat cantitativ.

Prin acumulare sau în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de 20...30 l/mp și izolat 50...60 l/mp.

Specialiştii ANM au precizat că va continua să plouă în majoritatea regiunilor până sâmbătă (30 iunie), temporar însemnate cantitativ.