Natura continuă să facă ravagii! Meteorologii au emis, astăzi, noi avertizări tip cod galben şi portocaliu de furtuni şi ploi torenţiale pentru numeroase judeţe din întreaga ţară.

Prima avertizare meteo de la ANM este valabilă în intervalul 29 iunie, ora 11.30 - 30 iunie, ora 06.00.

Articolul continua dupa recomandari

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a Moldovei, precum și în Transilvania, Maramureș, Crișana, Banat, nordul Munteniei și zona montană și deluroasă a Olteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și pe arii restrânse căderi de grindină.

Prin acumulare sau în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de peste 25 l/mp și izolat  40…50 l/mp.

Aproape jumătate din ţară acoperită de apele învolburate. Furia naturii a distrus gospodării întregi

ANM a emis avertizari meteo de furtuni si ploi torentialeVezi 2 imagini în Galerie

Cod portocaliu de ploi în jumătate de ţară

În intervalul 29 iunie, ora 15.00 - 30 iunie, ora 06.00, specialiştii ANM au emis un cod portocaliu de ploi abundente.

Astfel, în jumătatea de nord a Moldovei, zona Carpaților Orientali, local în Maramureș și în sud-estul Transilvaniei temporar va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă de 40...50 l/mp și pe arii restrânse 60…70 l/mp.

Potrivit ANM, manifestări ale instabilității atmosferice vor fi și în celelalte regiuni, dar pe arii mai restrânse și pentru intervale mai scurte de timp.

Furtunile continuă până pe 1 iulie!

Meteorologii au emis, tot astăzi, o avertizare tip cod galben de ploi şi instabilitate atmosferică până pe 1 iulie, ora 06.00.

În cea mai mare parte a Moldovei, Transilvaniei și Maramureșului, precum și în jumătatea de nord a Munteniei și în zona montană a Olteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și izolat grindină.

Prin acumulare sau în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de peste 25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

În intervalul 30 iunie, ora 06.00 - 30 iunie, ora 23.00, local în Moldova, precum și în zona Carpaților Orientali și Meridionali temporar va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă de 50 l/mp și izolat 60…70 l/mp.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.