Administraţia Naţională de Meteorologie a emis în urmă cu puţin timp două alerte Cod Roşul pentru fenomene meteo extreme, urmând a se înregistra vânt cu peste 100...110 km/h, aspect tornadic, grindină de mari dimensiuni, frecvente descarcari electrice, averse torentiale.

ANM a emis şi mai multe alerte Cod Portocaliu şi pentru alte judeţe.

Articolul continua dupa recomandari

Cod Roşu de fenomene meteo extreme pentru Călăraşi şi Ialomiţa

ANM a emis alertă Cod Roşu pentru județul Ialomiţa, zona Ciulnița, Albești şi Buești, dar şi pentru județul Călăraşi, în zonele Dragalina, Dor Mărunt, Perișoru, Ciocănești, Grădiștea, Cuza Voda, Independența, Dragoș Vodă, Alexandru Odobescu, Vlad Țepeș, Ștefan Vodă şi Vâlcelele.

Se înregistrează vânt deosebit de puternic, descris de specialişti ca "tornadic", cu rafale de peste 100...110 km/h, grindină de mari dimensiuni, frecvente descărcari electrice, averse torentiale ce vor cumula cantități de 30...35 lmp.

ANM atrage atenţia asupra judeţului Călăraşi, unde săptămâna trecută a lovit o tornadă foarte puternică.

Judeţele care intră sub avertizarea de vreme severă imediată de Cod Portocaliu, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, sunt: Călăraşi, Ialomiţa, Giurgiu, Ilfov, Bacău, Neamţ, pentru care ANM a emis Cod Portocaliu, urmând a se manifesta fenomene meteo extreme.

Măsuri de siguranţă necesare

Se recomandă luarea de măsuri de siguranţă, deoarece se aşteaptă ca fenomenele meteo extreeme să producă distrugeri importante, cum ar fi căderi de arbori sau destabilizarea structurilor.

Alertele sunt valabile până la ora 19, cu posibilitate de prelungire, în funcţie de evoluţia frontului atmosferic.