Vremea se schimbă după-amiază, avertizează meteorologii de la ANM. Vor fi ploi torențiale și furtuni în toată țara, iar izolat, în unele zone va fi și grindină.

Starea vremii în dimineața de 6 mai: cerul prezintă unele înnorări în regiunile sud-vestice, centrale, nord-estice, precum şi la munte, unde doar cu totul izolat plouă slab, iar în restul teritoriului este mai mult senin. Vântul suflă slab şi moderat cu uşoare întensificări în estul ţării. La ora 09 se înregistrau valori termice cuprinse între 11 grade la Întorsura Buzăului şi 24 de grade la Dumbrăviţa de Codru.

Articolul continua dupa recomandari

Vremea la amiază pe 6 mai în țară

În cursul după-amiezii, vremea pe 6 mai devine instabilă în majoritatea zonelor țării. Aversele cu descărcări electrice vor fi frecvente în special în zonele de deal şi de munte, se vor manifesta local în vestul şi sud-vestul României, iar în restul teritoriului vor fi pe arii mai restrânse. Vor fi ploi torențiale și, izolat, se vor înregistra căderi de grindină. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări de scurtă durată în regiunile estice şi sud-estice. Potrivit ANM, temperaturile maxime ale zilei de 6 mai se vor încadra între 23 şi 30 de grade Celsius.

VIDEO: Cum evoluează vremea pe 6, 7 și 8 mai în țară | Sursa: Facebook/Meteoplus

Prognoza meteo pentru București la amiază

În Capitală, vremea se va menţine mult mai caldă decât normalul acesti perioade. Temperatura maximă va fi de 29 – 30 de grade Celsius.

După-amiaza și seara, cerul va prezenta înnorări temporar accentuate când crește probabilitatea ploilor de scurtă durată însoţite de descărcări electrice. Vântul va sufla în general moderat în București, iar presiunea atmosferica va fi de 752 mmHg.