Vremea s-a schimbat brusc în România, după ce în judeţul Harghita s-au depăşit maximele absolute ale acestor zile, valorile de temperatură ajungând la 27 de grade Celsius la Odorheiu Secuiesc şi la 25 de grade la Miercurea Ciuc, respectiv Topliţa.

Astfel, noaptea trecută s-au înregistrat minus 10,3 grade Celsius, măsurată la Miercurea Ciuc, cea mai scăzută înregistrată la nivel naţional.

Articolul continua dupa recomandari

De asemenea şi în alte localităţi harghitene s-au înregistrat temperaturi negative, respectiv minus 8 grade la Joseni, minus 6 grade la Topliţa şi minus 1 grad Celsius la Odorheiu Secuiesc.

Potrivit specialiştilor meteorologi, aceste temperaturi sunt obişnuite pentru judeţul Harghita, dar este anormal faptul că maximele sunt foarte ridicate, iar diferenţele de temperatură dintre valorile minime şi cele maxime sunt de peste 20 de grade.

Pentru perioada următoare, se prognozează, în continuare, temperaturi minime apropiate valorilor din ultimele zile şi, treptat, vor începe să scadă şi temperaturile maxime, iar precipitaţii se vor înregistra doar în jurul datei de 14 noiembrie.

Un bărbat fără adăpost din Sfântu Gheorghe a murit de frig, în noaptea de joi spre vineri, în parcul central al orașului. Un altul a intrat în hipotermie, fiind transportat la spital.