Vremea se schimbă din nou radical. După o zi caniculară, în care temperaturile resimţite au sărit de 40 de grade, de mâine revin furtunile şi vijeliile. Temperaturile vor coborî cu aproape 10 grade. Patru judeţe din vestul ţării sunt sub cod portocaliu de fenomene extreme.

Săptămâna începe cu ploi şi diferenţe mari de temperatură. Meteorologii au emis 2 coduri de vreme instabilă, iar temperaturile scad cu 10 grade.

Articolul continua dupa recomandari

DINU MĂRĂŞOIU, meteorolog ANM: Intrăm într-adevăr pe o vreme care este mai răcoroasă, nu mai vorbim de caniculă, sigur că mai rămâne călduroasă în Moldova, unde vor fi maxime de 33-34 de grade, dar în rest doar izolat se mai depăşesc 30 de grade.

De exemplu, în Bucureşti temperatura scade de la 35 la 28 de grade. La Craiova mercurul din termometre coboară cu 8-9 grade de la o zi la alta.

Primele efecte ale alertelor se văd deja. O furtună puternică a lovit Aradul.

DINU MĂRĂŞOIU, meteorolog ANM: Pentru Banat, Crişana, Oltenia, sud-vestul Transilvaniei şi zonele de munte acest cod galben înseamnă averse, descărcări electrice, intensifcări ale vântului, vijelii şi de asemenea cantităţi de apă ce pot să cumuleze 30 l/mp, izolat chiar 40 l/mp. Avem 4 judeţe în cod portocaliu, respectiv Caraş Severin, Mehedinţi, Dolj şi Gorj pentru că acolo sunt aceleaşi fenomene specifice instabilităţii, dar mai severe respectiv intensificări ale vântului ce pot să depăşească 70+80 km/h, iar cantităţile de apă să ajungă până la 50 l/mp.

Episodul de vreme răcoroasă va fi unul scurt şi asta pentru că de marţi revine canicula.