Vremea se joacă în continuare cu noi. Dimineaţa e nevoie de umbrela de soare, spre seară de cea de ploaie. Urmează însă câteva zile de toamnă autentică, cu furtuni şi vijelii. Abia de weekendul viitor, ne putem face planuri de mare.

În sudul ţării, temperaturile au scăzut cu 10 grade de la o zi la alta. Sâmbătă, termometerele au apărat 30 de grade în Bucureşti, duminică doar 20. După amiază a început să plouă mărunt, ca toamna.

Articolul continua dupa recomandari

Mare parte din ţară este până luni seară sub cod galben de vreme rea.

ALINA SERBAN, meteorolog ANM: Vor fi averse cu caracter torential, descarcari electrice, cantitati importante de apa, 20, 30, 40 de litri pe metrul patrat, iar astfel de fenomene vor fi in accentuare in mare parte tara.

La mare, dimineaţă a fost nevoie de pălării de soare, după amiază de hanorace. Speriaţi de prognozele care anunţau un ciclon deasupra Mării Negre, mulţi turişti nici măcar nu au mai ieşit la plajă.

Weekendul viitor se anunţă însă ideal pentru plajă.Vestile bune vin abia dupa ziua de marti cand ploile se mai restrag puțin si va aparea si soarele. Dar temperaturi cu adevarat de vara vom avea abia la sfarsitul saptamanii viitoare.