S-au rupt norii în Seara Învierii! Furtuni violente au lovit o mare parte din ţară, iar vântul puternic chiar a smuls acoperişul unei parcări, în Mureş. Mai mulţi şoferi şi-au găsit maşinile distruse. Ploi torențiale sunt anunțate și de 1 mai, când meteorologii prognozează un front atmosferic rece deasupra României.

O jumătate de oră a ţinut furtuna, în Mureş. Timp suficient pentru ca vijelia să lase prăpad în urma ei. Acoperişul unei parcări a fost pur şi simplu luat pe sus de vânt şi aruncat peste maşinile parcate. 14 autoturisme au fost avariate.

Articolul continua dupa recomandari

În Maramureş, peste 10 localităţi au rămas fără curent electric, după ce furtuna a rupt mai multe cabluri de curent. În Dâmboviţa, în schimb, ploaia abundentă a inundat străzile. La Voineşti, localitate faimoasă pentru producţia de mere, livezile, grădinile şi curţile au fost acoperite în câteva minute de un strat gros de grindină.

Grindina a lovit şi Braşovul. Aici bucăţi de gheaţă de dimensiunea unui ou de prepeliţă i-au speriat pe localnici. Şi la munte, vântul a suflat cu putere, iar norii negrii s-au adunat rapid deasupra crestelor. La cota 2000 şi pe Transfăgărăşan, furtuna a întunecat cerul, luminat din când în când doar de fulgere.

1 Mai cu ploi torențiale

Şi în zilele următoare, vremea va avea izbucniri violente.

ALINA ŞERBAN, meteorolog: Veştile nu sunt tocmai bune pentru 1 mai. Un front rece va traversa ţara noastră şi va aduce ploi cu caracter de aversă, ce vor avea şi aspect torenţial chiar, însoţite de frecvente descărcări electrice.

De la mijlocul săptămânii, temperaturile nu vor depăşi 18 grade în Bucureşti şi pe litoral, iar la munte vor fi doar 10 grade Celsius.