Vremea continuă să îşi facă de cap şi se schimbă de la o zi la alta. După tornadele de săptămâna trecută, grindina i-a speriat pe locuitorii din Dâmboviţa. A durat jumătate de oră şi a distrus tot. Pe litoral, ceaţa densă de pe mare a fost decorul perfect pentru o şedinţă foto, iar, în Bucureşti, parcurile şi terasele au fost arhipline. Însă, nu a venit încă vara. De săptămâna viitoare, se întorc ploile.

În 30 de minute, grindina a tocat mărunt munca oamenilor în Dâmboviţa. Pomii, viţa de vie, salata sau ceapa toate au fost ciuruite de bucăţile de gheaţă.

Articolul continua dupa recomandari

Oamenii din zonă spun că nu au mai trăit aşa ceva. Pe şosele s-a aşternut un strat gros de gheaţă, ca în toiul iernii. Speriaţi, unii şoferi au tras pe dreapta.

”De-abia am venit cu mașina, că nu se vedea la 50 de metri, era prea mult”, povestește un șofer.

Ceață la Marea Neagră

Pe litoral, marea a fost învăluită de ceaţă. Un fenomen spectaculos pentru turiştii care s-au grăbit să îl imortalizeze.

MEDA ANDREI, meteorolog ANM: Dinspre mare a pătruns un aer mai cald, iar inversiunea termică a determinat o condensare a vaporilor de apă ajunşi din zona litoralului înspre mare şi, prin urmare, formarea ceţii.

În Bucureşti, a fost zi de vară. Oamenii au ieşit la alergat, cu bicicletele sau cu vaporaşul, pe lac. Parcurile au fost pline, iar locurile de joacă, neîncăpătoare.

Marți revin ploile

Vreme frumoasă va fi şi luni, în toată ţara, cu maxime de până la 25 de grade.

MEDA ANDREI, meteorolog ANM: De marţi, însă şi până spre sfârşitul săptămânii din nou gradul de instabilitate atmosferică se va accentua, ceea ce va însemna că vom avea mai mulţi nori. De asemenea, temporar averse, cu descărcări electrice, intensificări ale vântului.

Meteorologii nu exclud să apară din nou grindina în anumite zone iar la munte va ninge. Chiar şi aşa, temperaturile sunt normale pentru luna mai, spun specialiştii. Vor fi maxime între 17 şi 24 de grade. Cel mai frig va fi însă pe litoral.