Imagini dramatice au fost filmate în Constanța, în timpul codului portocaliu de vijelii, care a vizat acest județ. Un video amator surprinde când acoperișul unei locuințe zboară, din cauza rafalelor puternice de vânt. Numeroase pagube au fost raportate în mai multe localități, în urma vijeliei.

Furtuna a pornit seara, cu putere. Martorii spun că cerul s-a întunecat brusc, iar vântul a început să bată violent, iar apoi s-au dezlănțuit norii.

Articolul continua dupa recomandari

O înregistrare video amator, filmată dintr-un apartament, surprinde momentul în care un acoperiș e zburat de vânt. Imaginile arată și forța cu care furtuna lovește copacii, iar zgomotul vijeliei e extrem de puternic.

În orașul Constanța, pagube s-au înregistrat în mai multe zone. O schelă s-a prăbușit peste 7 mașini, pe o stradă. Alte automobile parcate în mai multe cartiere, de asemenea, au fost avariate, de copaci căzuți în timpul furtunii. Proprietarii mai multor locuințe s-au ales cu geamurile sparte în urma vijeliei.

Furtuna a provocat și inundații, așa cum s-a întâmplat în zona Delfinariului. Traficul în oraș a fost grav afectat. În Mamaia, unde, de asemenea, au fost pagube, martorii spun că, după furtună, coada de mașini se întindea pe aproximativ 7 kilometri.

Sâmbătă, meteorologii au emis un cod portocaliu de vijelii în Constanța. Au fost semnalate și fenomene meteo rare: la Eforie Nord, o trombă marină a putut fi văzută în larg.