Furtuna care a lovit duminică seară în București a provocat și pagube, în mai multe cartiere. Martorii au semnalat copaci doborîți cu totul la pământ sau rupți, dar și inundații pe numeroase străzi.

Potrivit ISU București, furtuna a doborît 25 de copaci în Capitală. 6 mașini au fost avariate. 

Articolul continua dupa recomandari

”In intervalul 18:30-19:30, ca urmare a codului portocaliu, ISUBIF a intervenit pentru degajarea a 25 de copaci căzuți pe carosabil dar și pe șase auto și la o interventie pentru extragerea apei dintr-un subsol”, informează ISU București și Ilfov.

Furtuna, care a pornit în jurul orei 18.30, a doborît un copac fix peste liniile de tensiune, iar apoi pe linia tramvaiului 41, în apropiere de Agronomie.

Echipele de intervenție au fost trimise în zonă, pentru a îndepărta copacul, dar și crengile rupte de la alți copaci, în aceeași zonă, spun martorii.

De asemenea, un alt copac a fost pus la pământ în apropiere de Piața Romană, în zona Bulevardului Magheru. Și aici au fost chemate echipele de intervenție.

Copac rupt de furtună pe MagheruVezi 4 imagini în Galerie

Pagube și la Aeroportul Otopeni

Distrugeri s-au înregistrat și pe aeroportul Otopeni. La terminalul sosiri, rafalele de vânt au smuls panouri și le-au doborît la pământ, transmite corespondentul nostru, Laurențiu Rădulescu. Din fericire, nu a fost nimeni rănit.

Inundații în Colentina

Puternice inundații au fost semnalate în schimb în zona Colentina. Imaginile amator filmate de martori arată că, în zona Spitalului Colentina, apa a acoperit strada și trotuarul, făcând circulația foarte dificilă.

 Un cod galben de vreme severă a fost emis de meteorologi pentru București în intervalul 18.30 – 19.30, duminică seară. Avertizarea ANM a fost urmată de un mesaj Ro-Alert, de la IGSU, care anunța, de asemenea, populația, de furtuna din București.