Februarie a început cu temperaturi istorice în România. Au fost chiar şi 20 de grade, iar ghioceii au răsărit în aproape toată ţara. În tricouri şi cu ochelari de soare, românii au umplut terasele ca-n plină vară. Iar meteorologii spun că vremea va rămâne foarte caldă cel puţin până miercuri. 

Trăim unul dintre cele mai calde începuturi de februarie din istorie. Ziua a adus temperaturi record, de până la 20 de grade în Calafat, unde au înflorit magnoliie. În Bucureşti, au fost 17 grade. Corcoduşii au înmugurit, iar ghioceii au răsărit. În timp ce oamenii au înlocuit hainele de iarnă cu cele... de vară. 

Articolul continua dupa recomandari

La Timişoara, terasele din centru au fost pline ca-n luna mai. Temperaturile extrem de ridicate i-au luat prin surprindere şi pe meteorologi. La Târgovişte termometrele au arătat 19 grade. La fel de cald a fost şi în centrul ţării, dar şi în Moldova, unde au fost şi 17 grade.

MIRELA POLIFRONIE, meteorolog ANM: În mod normal ar trebui să înregistrăm maxime cuprinse între minus 1 grad în depresiunile din estul Transilvaniei până spre 4, 5 grade în partea de sud a ţării. Aşadar, temperaturi cu mult peste zece grade faţă de ceea ce ar trebui să avem la această dată.

Meteorologii spun că şi în zilele următoare, temperaturile vor ajunge până la 18 grade în sud-vestul ţării. Abia începând de miercuri, vremea începe să se răcească.