Directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Elena Mateescu, a declarat că mergem din record în record, din punctul de vedere al evoluţiei vremii. Potrivit specialistului ANM, luna iunie a fost cea mai călduroasă din 1961 până în prezent.

Meteorologul ANM spune că lucrurile sunt destul de alarmante.

Articolul continua dupa recomandari

"Este posibil ca 2019 să fie cel mai călduros an la nivel mondial. S-a emis un comunicat prin care se anunţă că perioada care urmează va fi cea mai călduroasă de când se fac măsurători", a declarat Elena Mateescu.

Directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie îi avertizează pe români că vara aceasta va fi plină de fenomene meteo extreme.

"Deja am emis peste 2700 de mesaje -  în luna mai 10 mesaje de cod roşu, iar în iunie 51 de mesaje de cod roşu", spune Elena Mateescu.

Directorul ANM: Viaţa e mai presus de orice!

Spre weekend, spune şefa ANM, ne vom apropia din nou de de pragul de caniculă, iar luni şi marţi vor fi ploi. De altfel, temperaturile vor fi extrem de ridicate în următoarele două luni, întrerupte de episoade de ploi şi vijeii.

"Să fie luate în considerare aceste alerte pentru că viaţa e mai presus de orice şi trebuie să ştie unde e anunţată o vijelie mare", a conchis directorul ANM.