Directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Elena Mateescu, a anunţat că nu este exclus ca, în a doua jumătate a lunii august, în regiunile intracarpatice temperaturile să depăşească pragul de caniculă.

"Luna iulie în acest an a înregistrat 113,7 litri pe metru pătrat, apropiindu-se de top 5 ca fiind cea mai ploiosă din 1961 şi până în prezent.

Articolul continua dupa recomandari

Până în această seară vom rămâne sub cod galben pentru jumătatea de vest a României, areale în care pe parcrusul acestei zile vor fi perioade cu instabilitate accentuată, cu cantităţi de precipitaţii de 20 . 25 de litri pe metrul pătrat, şi chiar peste 40 de litri pe metrul pătrat.

Vremea 31 iulie-12 august 2018

Azi, mâine şi zilele care urmează vom vorbi de disconfort termic accentuat.

Nu excludem ca în a doua parte a lunii august, în regiunile intracarpatice temperaturile să depăşească pragul de caniculă", a declarat directorul ANM la Antena 3.

Cât despre precipitaţii, acestea se vor apropia în fiecare săptămână de normal - în medie cantitatea va fi de 25 de litri pe metru pătrat.

"Luna august este o lună cu vreme mai stabilă. Pentru zona litoralului, lucrurile arată mai bine, cu temperaturi de 27 - 28 de grade Celsius, iar apa mării 26 de grade Celsius. Zona litoralului va aduce mai multe zile plăcute. Temperaturile vor fi în creştere de la o zi la alta, care să ne aducă aminte că acum este vară", a mai spus Elena Mateescu.